Разделили сте се с любимия? Боли ви цялото същество, не само

...
Разделили сте се с любимия? Боли ви цялото същество, не само
Коментари Харесай

Колко време е нужно да преодолеем раздялата

Разделили сте се с обичания? Боли ви цялото създание, освен сърцето? И смятате, че тази болежка е вечно. Че няма да преживеете загубата и, че тя ще остави белег за цялостен живот?
Успокойте се. Науката потвърди, че това не е по този начин и, че болкаta минава. Дори пресметнаха периода за възобновяване.

Наистина е нужно малко време, с цел да не въртите лентата на отминалия сантиментален филм непрестанно в главата си, само че остарялата сентенция „ времето лекува “, се потвърди и пробно.

Колко в реалност лишава изтриването на мъчителния спомен?

Изследване, оповестено в влиятелното научно списание Positive Psychology и цитирано от topsante.com, сочи тъкмо какъв брой трае интервалът на възобновяване, откакто двамата са скъсали... Вероятно времето е доста по-малко, в сравнение с си мислите. И още по-конкретно – става дума единствено за 11 седмици, с други думи тъкмо 77 дни.
Това сочат данните от изследване, направено измежду 155 души, които по една или друга причина са се разделили с половинката си.

Само след 3 месеца всички те са съумели да се отърсят от раздялата и са я превъзмогнали, и то става дума за тези, които са били изоставени, прецизира изданието.
Веднъж като преглътне и потуши болката в сърцето си, човек би трябвало да превъзмогне още един боязън – този още веднъж да не бъде зарязан.

Според учените няма потребност от суматоха. Всеки поема ролята си на единак последователно. Свиква и се учи още веднъж да е „ ерген “. 
Разбира, че постоянно може да усети болката от липса на сътрудник, само че постоянно може да я преодолее. И съществуването на партньора не е единственото изискване тази празнота да не съществува.
Когато човек осъзнае това, значи е подготвен да огледа напред, да има повече доверие в себе си, да прави плановe и евентуално да се впусне в нова любовна случка, изясняват психолозите.

Източник: noviteroditeli.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР